Składniki:
● 500g mięsa mielonego (ja używam wieprz.-woł.)
● 3 cebule
● ocet
● woda
● olej
● przyprawy: chilli w płatkach, liść laurowy, sól, pieprz
Wykonanie:
# z octu, wody, cebuli pokrojonej w półplasterki i przypraw ugotować słodko-kwaśno-ostrą zalewe
# mięso doprawić solą i pieprzem, formować małe pulpeciki-takie na raz i smażyć do zrumienienia
# jeszcze ciepłe pulpeciki przełożyć do słoików i zalać gorącą zalewą z przyprawami i odstawić na min.tydzień
-> można użyć gotowej zalewy np.z ogórków i doprawić chilli
-> do mięsa można dodać starty ser, pieczarki, paprykę itp.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)