niedziela, 3 listopada 2013

Śledzie pod pierzynką

Proste, szybkie i pyszne :)

Składniki:
● filety śledziowe ok.4-5 płatów
● 2 jajka ugotowane na twardo
● ok. 2 cebul
● żółty ser ok. 200g
● majonez
● oliwa

Wykonanie:
# śledzie namoczyć w zimnej wodzie ok.20min
# w tym czasie jajka i cebule pokroić w kostkę, a ser zetrzeć na tarce
# na pólmisku ulożyć pokrojone w nieduze kawałki śledzie, posypać cebulą i pokropić delikatnie oliwą (najlepiej odstawić na ok.godzine lub dłużej)
# na to ułożyć warstwe jajek i majonezu
# przed samym podaniem posypać warstwą startego żółtego sera

-> najlepiej śledzie smakują na 2 lub 3 dzień

Smacznego!

1 komentarz:

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)