Jedno z moich ulubionych, prostych dań z piekarnika :)
Składniki:
Składniki:
● Mięso mielone 500g (ja używam indyczego,ale mięso dowolnie)
● smietana 18% duża
● czosnek świeży
● cebula
● zółty ser np.gouda, morski ok.200g
● koncentrat 2 łyżki
Przygotowanie:
# ze śmietany i czosnku zrobić sos czosnkowy i odstawić do "przegryzienia"
# baklazana przeciąć na pol i delikatnie wydrążyć pestki,tak aby został twardy miąsz w środku.
# baklazana posolić,włożyć do niego mieso(tak aby caly na wierzchu byl on pokryty mięsem)
# przełożyć do żaroodpornego naczynia,zalać sosem i zapiekać ok 1h w temp.150ºc
Dzięki temu ze składniki są surowe powstaje aromatyczny sos.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)