czwartek, 31 października 2013

Palmiery

Wykonanie ich jest dziecinnie proste, za to efekt jest cudownie chrupki i słodki :)

Składniki:
● opakowanie gotowego ciasta francuskiego
● op. cukru pudru

Wykonanie:
# blat oprószyć cienką warstwą cukru pudru
# rozłożyć na to rozwinięte ciasto i oprószyć ponownie cukrem pudrem
# zwijać ciasto w "ślimaka" z obu stron tak aby pod koniec powstało długie "serducho"
# pociąć na kawałki ok. 0,5cm
# ułożyć na pergaminie/papierze do pieczenia i ponownie delikatnie oprószyć cukrem pudrem
# piec ok. 12 min w temp. 190stopni,a następnie należy je obrócić i piec kolejne 7 min.

-> ilość użytego cukru pudru zależy od Waszych preferencji jeśli chodzi o słodkość
-> do posypywania cukru pudru należy używać małego sitka, aby cukier był lekki i bez grudek

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)