piątek, 22 sierpnia 2014

Rafaello bez pieczenia

Delikatne, kokosowe i bez pieczenia :)
Pyszne w wersji standardowej jak i nieco przerobionej- użyłam wiórek pozostałych po mleko kokosowe w proporcji 50:50 z normalnym mlekiem

Składniki:
● 300g wiórków kokosowych
● opakowanie budyniu śmietankowego
● 1/2 szklanki cukru
● łyżka mąki pszennej
● łyżka mąki ziemniaczanej
● 0,5l mleka
● kostka masła
● opakowanie krakersów

Wykonanie:
# z mleka odlać 200ml-dodać budyń oraz mąki
# reszte mleka zagotować z cukrem
# do gotujacego mleka dodać pozostałe mleko z budyniem i gotować aż zgestnieje
# do cieplej masy dodać masło i zmiksować
# dodać 3/4 wiórków
# w formie ułożyć warstwe krakersów,na to mase,krakersy,mase i wierzch posypać pozostałymi wiórkami
# schłodzić,najlepiej na noc zostawić w lodówce

Smacznego!

->do masy można dodać likieru kokosowego,malibu lub amaretto


4 komentarze:

  1. Rewelacyjny pomysł na ciasto. Uwielbiam takie szybkie przepisy. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pralinki rafaello uwielbiam, więc takie ciasto to coś zdecydowanie dla mnie:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Rafaello na pewno muszę zrobić. Dziękuje za podsunięcie pomysłu.
    Pozdrawiam i zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam, musiało smakować wybornie :)

    OdpowiedzUsuń

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)