Uwielbiam kopytka-te gotowane i odsmżane.
Ale dla tym razem postanowiłam je zrobić w wersji kolorowej dla córki :)
Składniki:
● ugotowane ziemniaki
● mąka
● coś zielonego: szpinak rozdrobniony/koperek
● coś czerwonego: starta marchewka/koncentrat pomidorowy
● ser biały lub żółty
Wykonanie:
- ziemniaki rozdrobnić w maszynce lub blenderze
- dodać mąke->1/4 ilości ziemniaków
- wyrabić ciasto i podzielić na 3 części
- do jednej porcji dodajć zielone, do drugiej czerwone, a do trzeciej starty lub rozdrobniony ser
- każdą porcje wyrobić aby dobrze zmieszać dodatki, i formować kopytka lub kulki
- gotować we wrzątku z dodatkiem oleju, aż do wypłynięcia
- podawać od razu lub odsmażone
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)