wtorek, 19 listopada 2013

Burritos

Pasuje na obiad, a pokrojone w mniejsze kawałki świetnie sprawdza się jako imprezowa przekąska :)

Składniki:
● opakowanie tortilli
● 500g mięsa mielonego
● cebula duża
● pomidory w puszce
● puszka kukurydzy konserwowej
● puszka fasoli konserwowej ciemne
● przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, kmin

Wykonanie:
# mięso podsmażyć z cebulą pokrojoną w kostkę
# kukurydzę odsączyć, natomiast z fasoli zostawić trochę sosu
# gdy mięso ostygnie wymieszać wszystkie składniki w dużej misce
# doprawić (sporo kminu)
# jeśli masa jest za sucha, dodać sos z fasoli
# nakładać garść na tortille i zwijać w rulon
# podsmażać na patelni grillowej lub zwykłej

-> zamiast smażenia na patelni można podgrzać w piekarniku, ok.10-15 min w temp.150stopni

-> znakomicie smakuje z sosem czosnkowym :)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)