piątek, 1 listopada 2013

Łosoś pieczony w cieście francuskim-prosty przepis :)

Proste danie o wykwintnym smaku i niepozornym wyglądzie ;)

Składniki:
● płat łososia ok.400g
● opakowanie ciasta francuskiego
● pesto np.bazyliowe lub pomidorow

Przygotowanie:
# z łososia zdjąć skóre i pokroić na paski o szerokości ok.4cm i posmarować pesto
# z ciasta wyciąć prostokąty o szer.ok 9-10cm
# łososia położyć z jednej strony ciasta, a drugą częscią go przykryć(jak bysmy zamykali książkę)
# zacisnąć brzegi(podobnie jak pierogi)
# ułożyć na papierze do pieczenia
# piec ok.40min w temp.180º, aż ciasto bedzie zarumienione

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)