Pewnie wielu zna ten znakomity przepis na zużycie końcówek wędlin,ktore zostały po weekendzie, lub ich kupno w sklepie za kilka zł.(takie końcówki najlepsze są z mięsnych sklepów firmowych)
Składniki:
● okrawki/ścinki wędlin
● cebula
● jajka
● przyprawy
Wykonanie:
# cebule pokroić w półplasterki, a wędline pociąć na mniejsze kawałki lub w kostkę
# cebule z okrawkami podsmażyć(jeśli wędlina jest mało tłusta można dodać oleju), a następnie lekko poddusić
# doprawić solą, pieprzem
# wbić jajka i chwile mieszać, aż do ścięcia
-> do cebuli z okrawkami można dodać papryke, pomidory w puszce, oliwki lub ananasa, no i co tylko sobie wymyślicie ;)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)