środa, 6 listopada 2013

Okrawki

Pewnie wielu zna ten znakomity przepis na zużycie końcówek wędlin,ktore zostały po weekendzie, lub ich kupno w sklepie za kilka zł.(takie końcówki najlepsze są z mięsnych sklepów firmowych)

Składniki:
● okrawki/ścinki wędlin
● cebula
● jajka
● przyprawy

Wykonanie:
# cebule pokroić w półplasterki, a wędline pociąć na mniejsze kawałki lub w kostkę
# cebule z okrawkami podsmażyć(jeśli wędlina jest mało tłusta można dodać oleju), a następnie lekko poddusić
# doprawić solą, pieprzem
# wbić jajka i chwile mieszać, aż do ścięcia

-> do cebuli z okrawkami można dodać papryke, pomidory w puszce, oliwki lub ananasa, no i co tylko sobie wymyślicie ;)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)