Najlepiej zrobić wieczorem,a rano tylko podgrzać
Składniki:
● 500 ml wody
● 1 łyżka kaszy jaglanej
● 1 łyżka kaszy perłowej
● 1 łyżka platków owsianych
● owoce (np.jabłka, gruszki, brzoskwinie)
● bakalie (daktyle, rodzynki)
● łyżka miodu
● przyprawy: szczypta kurkumy, cynamon
Wykonanie:
# do wrzącej wody wsypać kasze, płatki i bakalie. Gotować ok. 20min
# następnie dodać owoce oraz przyprawy i gotować ok.10min
# przestudzone danie dosłodzić miodem
MIODU NIE NALEŻY PODGRZEWAĆ POWYŻEJ 40-60stopni, ponieważ traci mnóstwo witamin
-> można do smaku dodać masło orzechowe lub orzechy, także suszone owoce np. morele, ananasa lub imbir
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)