poniedziałek, 4 listopada 2013

Ciasto biszoptowe z kremem- bez pieczenia

Pychotka :)

Składniki:
● 2 żółtka
● 1/2 szklanki cukru
● 200g masła roślinnego
● 3 serki waniliowe -> 450g
● kakao ok.2-3 łyżek
● biszkopty ok.2 opakowań
● duży kefir/maślanka
● galaretka

Wykonanie kremu:
# żółtka utrzeć z cukrem i dodawać po trochu masło
# na końcu dodać serki i podzielić na 2 części
# do jednej części dodać kakao i wymieszać

Wykonanie ciasta:
# biszkopty namoczyć w kefirze i ułożyć w tortownicy, RÓWNIEŻ NA BRZEGI
# nałożyć krem kakaowy
# na krem ułożyć warstwę namoczonych w kefirze biszkoptów-brzuszkami w dół
# nałożyć biały krem
# na krem ułożyć warstwę namoczonych w kefirze biszkoptów-brzuszkami w dół
# zalać przestudzoną galaretką

-> do białego kremu można dodać sparzone rodzynki

-> przed zalaniem galaretką, na biszkopty można ułożyć owoce (prócz kiwi i ananasa)

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Posmakował lub spodobał Ci się przepis?
Zostaw komentarz :)